Skip to content

Merre járok?

Írta: Haas György, ekkor: 2011. 08. 22.

A recesszió semmit nem kímélt abból, amit a 90-es években építettem, és aminek az azt követő évtizedben annyi nonprofit kezdeményezés volt a kedvezményezettje. Mecénási közreműködésem szilárd háttere a Kódexpress volt, amelynek ezredik száma a múlt hónap elején jelent meg. A papíralapú kiadványok ideje azonban lassan lejár. Ezt tetézte a válság, majd a bankhitelek bedőlése. Egy tizenöt éves hitelre vásárolt lakás árának a felét kifizettük három év alatt, miközben jottányit se csökkent a tartozásunk. Mintha vásárlás helyett a piaci ár kétszereséért bérelnénk egy lakást, ami örökre a banké marad.

Ebben a vállalkozások számára oly kevés sikerrel kecsegtető helyzetben alapítottam meg a Haasinno (Haas Innováció Kft.) nevű céget, amely egyetlen Szabadság téri irodából és egy köré szerveződő, bővülő szakértői  és befektető csoportból áll. Ez az Innoteam.

Az iroda a belvárosban megszokott drága belsőépítész és kivitelező közreműködése helyett egy grafikus, egy ezermester és az agilis fejlesztés erőterében dolgozó kaláka munkájának eredményeképpen vált olyan egyedi és exluzív környezetté, amely VIP kliensek igényeinek kielégítésére is optimális környezetnek tekinthető. – És erre most szükség van! Vannak, akiknek ebben a nehéz helyzetben is van pénzük. Ha olyasmit tudunk nyújtani a számukra, amire szükségük van, és olyan formában, ami figyelembe veszi az életvitelükhöz illeszkedő kereteket, akkor ennek a pénznek egy része a mi céljaink szolgálatába állítható. (Hogy mik a céljaink? Mindenek előtt a csoport anyagi egyensúlyának megerősítése, az otthoni munkahelyek számának bővítése, és a támogató potenciál visszaépítése.)

Két VIP kategóriás tanácsadó szolgálattal nyitottunk. Egyik egy adószakértői prémium tanácsadás, a másik egy új műfaj: a villámcoaching. Ez utóbbi az én tapasztalataim szintézise.

(A Hellinger Intézet vezetője nevezte meg magát valahol a neten így: „magánlelkész”. Ha nem hangzana olyan furán, én is a magánlelkész és – egyfajta tágabb értelembe vett – dúlaság között helyezném el azt, aki ezeknek a rendkívüli találkozásoknak a perceiben, óráiban vagyok.)

Ha van az együttműködésre vonatkozó elképzelésed, ajánlatod, keress meg a haasinno@haasinno.hu címre küldött e-mailben. A bekapcsolódásra többnyire az Innoteam ad lehetőséget. Az Innoteam kommunikációs fóruma a Mavenlink.

A Mavenlink egyfajta kisközösségi oldal teamek számára. Az egy-egy projekt megvalósítására szövetkező munkacsoportok tagjai közötti kommunikációt, a csoport feladatkitűzéseit, a kitűzött feladatok végrehajtásának követését, az elkerülhetetlen menet közbeni módosításokat, és a pénzügyi vérkeringést követi rugalmasan, mégis következetesen, miközben mindent egyben tart és dokumentál. Akik használják, saját csoportjuk saját facebookjának nevezik. Ennek az agilis fejlesztés szemlélete szerint működő számítógépes rendszernek több, mint 80 ezer felhasználója van szerte a világon. Magyarországon még csak csak egy tucat: az Innoteam tagjai. Most készítjük elő a rendszer itthoni debütálását.

Hát ebben vagyok most. Köszönöm, ha idáig jutottál az olvasásban. Lehet, hogy ennyi elég is volt. Ha távol érzed magad mindattól, amiről írtam, vagy egyszerűen csak nem érdekel, kérlek, iratkozz le. Mindenkinek jobb, ha csak azok maradnak a címlistán, akik időről időre szívesen kapnak értesítést azokról a dolgokról, amikről gondolkozom. Most ezek azok.

Kommentelésre a Recommend funkció használatával van lehetőséged.