Skip to content

Részvételi Demokraták

Írta: Haas György, ekkor: 2013. 06. 30.

RD. Részvételi Demokraták. Egy párt, aminek nem célja, hogy 2014-ben egyedül vagy másokkal győzzön, s az se, hogy a következő választásokon bekerüljön a parlamentbe. Egyetlen célja van, és ez a részvételi demokrácia megismertetését és meghonosítását támogató mozgalom létrehozása.

Néhány héttel ezelőtt vendégként vettünk részt a Kalózpárt második kongresszusán. Ennek a pártnak a programjában a részvételi demokrácia megteremtése a leghangsúlyosabb helyet foglalja el, de más célokkal kiegészítve. Laura lányommal arra jutottunk, hogy a program kiszélesítése – bármilyen egyéb, fontos cél befogadásával – megosztja a figyelmet és az energiákat, és idő előtti is. Ha valóban megteremtjük a részvételi demokráciát, akkor minden további célt és cselekvési tervet annak az erőterében lehet és kell kikovácsolni.

Soha nem voltunk tagja egy pártnak se, de most szívesen csatlakoznánk azokhoz, akik megérintve, megszólítva érzik magukat, amikor ennek az „egy-ügyű” pártnak a megszületéséről, mint lehetőségről olvasnak.

Kommentelésre a Recommend funkció használatával van lehetőséged.