Skip to content

Soron kívül

Írta: Haas György, ekkor: 2010. 12. 14.

Kedves Hírlevélolvasók!

Eredetileg egy helyreigazítás kedvéért ragadtam tasztatúrát, de közben beelőzött egy hír, ami megérdemli a soronkívüliséget:

Otthonszülés: elmeszelte Strasbourg hazánkat

A strasbourgi bíróság megítélése szerint Magyarországon jogbizonytalanság övezi az otthonszüléshez való szakegészségügyi segítségnyújtás kérdését, az egészségügyi személyzet fenyegetettsége pedig gyakorlatilag megfosztotta a panaszost attól, hogy szabadon választhassa az otthonszülést. Részletek>>

Egy fontos észrevétel:

A panaszos nem kérte a kár megállapítását, tehát kártérítést sem, csak a perköltség megtérítését. Ez rosszul jelent meg az MTI-n is. Ez azért nem jó így, mert olyan, mintha a bíróság az alacsony összeggel elbagatellizálná az ügyet.

Az egyeztetés folyamatban van.

A TASZ híradása ugyanerről

A strasbourg-i Emberi Jogok Európai Bíróság ma megállapította, hogy a magyar állam megsértette az Európai Emberi Jogi Egyezményben foglalt magánélethez való jogot az otthonszülés szabályozatlanságával. Folytatás>>

Nem működő linkek

Ami pedig a hibajavítást illeti, a pénteken (december 10-én) kiküldött hírlevélben 6 link nem működik. A hibás linkeket a kiküldött szövegben már nem tudom korrigálni, de a Napkürt blogon valamennyit kijavítottam. Ha tehát valamelyiket nem tudtad elolvasni, keresd a Napkürt előző bejegyzését (Decemberi első címmel), ott minden link működik.

Haas György

Kommentelésre a Recommend funkció használatával van lehetőséged.